Verzending

Alle vragen over verzending zullen hier beantwoord worden

Op dit moment verzend Horsque haar gehele lijn naar Nederland en België. Wil je producten laten verzenden naar een ander land? Neem dan contact op met contact@horsque.nl

Voor pakketten binnen Nederland werken we samen met DHL. Voor bestellingen naar België werken we samen met DPD. Verzending binnen Nederland kost €5,95 onder de €25. Verzending naar België kost €9,95.

Retourneren

Alle vragen over retourneren zullen hier beantwoord worden

Je hebt tot 30 dagen recht om ongeopende producten terug te sturen. In dat geval kan je contact opnemen met contact@horsque.nl om een retourlabel te krijgen.

Mocht je niet tevreden zijn met een product neem dan ook contact op dan komen we samen tot een passende oplossing, Horsque laat je nooit zitten!

Het kan zijn dat je iets anders had voorgesteld bij het product of de werking daarvan. Neem dan contact op met onze klantenservice en we helpen je op de best mogelijke manier. Dit kan je doen op contact@horsque.nl

Gebruik horsque

Alle vragen over het gebruik van Horsque wordt hier uitgelegd

Alle shampoos van Horsque zijn aan te brengen met de hand, spons en een borstel. Ook zijn alle shampoos makkelijk uit te spoelen.

Let bij de Shiny Silver op dat deze een blauwe gloed achter kan laten op de handen en nagels. Gebruik bij voorkeur een borstel of spons.

Horsque raadt aan om de gehele lijn wekelijks te gebruiken. Door de intens reinigende verzorgingslijn is het niet nodig om het product dagelijks te gebruiken.

Betaling

Alle vragen over betalen bij Horsque worden hier beantwoord

Alle vermelde prijzen zijn inclusief btw volgens het Nederlandse tarief (9 of 21%).

Bij het bestellen via Horsque, kun je bij het invoeren van de gegevens kiezen voor particulier of zakelijk. Als je hier kiest voor zakelijk, kun je de bedrijfsgegevens invoeren die op de factuur moeten komen te staan. De btw staat altijd gespecificeerd op de facturen van Horsque.

Dat is erg vervelend! Neem in dat geval contact op met de klantenservice, wij helpen je graag verder!

Wanneer wij je betaling hebben ontvangen, zullen wij je bestelling zo snel mogelijk verwerken. Houd er rekening mee dat het bij overboeking één tot twee werkdagen langer kan duren voordat de bestelling wordt verstuurd. Wanneer je inmiddels een nieuwe bestelling hebt geplaatst en deze wilt annuleren, dan horen wij dit graag. We zullen dit dan voor je in orde maken.

Bij Horsque hanteren we twee betalingsmethoden, namelijk

- iDeal
- Bancontact
- Creditcard
- Bankoverschrijving

Mocht je onverhoopt niet op deze manieren kunnen betalen. Neem dan contact op met Horsque.