Help mijn paard schuurt!

Schuren, stampen, schudden en vooral heel veel jeuk! Allemaal dingen die we niet willen dat onze lieveling ze heeft. Maar wat doe je er tegen? Er zijn een hele hoop dingen die de huid kunnen irriteren. Denk aan een allergie, mok, een te vette huid, losse haren of misschien wel kale plekken in de vacht. 

Gevoelige huid en/of huidirritaties?

Erg vervelend als je paard zijn mooie manen of zijn super volle staart helemaal kapot schuurt aan de eerste de beste paal buiten. Horsque Skin Recovery shampoo zou wel eens de oplossing kunnen zijn. Door de verschillende ingrediënten in deze kruidenshampoo verlicht dit een hoop jeuk en irritatie. Daarnaast zorgt de Toverhazelaar in de shampoo ook voor een desinfecterende werking. Zo pak je alles in een wasbeurt aan. Zo hoef je geen dure poedertjes en middeltjes aan te schaffen die maar tijdelijk werken. 

Werkende ingrediënten in de Skin Recovery shampoo

Omdat er veel verschillende huid en vachtproblemen voor komen bij paarden is er bij de Skin Recovery shampoo niet gekeken naar 1 aandoening maar is het breder aangepakt. Zo is er tegen een hele vette, dikke vacht Akkerpaardenstaart toegevoegd om het overtollige huidvet tussen de dikke vacht uit te halen. De Coltsfoot is ideaal tegen roos en het verwijderen ervan. Vaak vind je roos in de manenkam en bij de staartwortel. Dit veroorzaakt veel jeuk en daardoor gaat je paard schuren. Smeerwortel en Toverhazelaar zijn verzachtende en desinfecterende elementen in de shampoo. Deze laten oppervlakkige wondjes sneller genezen en zorgt voor een schoner wondje. Als laatst is er ook gekeken naar haaruitval bij de paarden. Hier is Korstmos aan toegevoegd om de haarpapillen te versterken en zo dus haaruitval verminderd.

Wanneer gebruik ik de Skin Recovery shampoo van Horsque?

De shampoo van Horsque is op natuurlijke basis. En daardoor niet bijtend of chemisch. Als je ziet dat je paard schuurt, een kale plek heeft of misschien wel mok. Probeer dan de Skin Recovery shampoo eens uit. Begin met 1x per 2 weken grondig te wassen. Gebruik bij voorkeur een zachte spons of je handen zodat je de huid niet nog meer kapot maakt. 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published